Laserblad Optimas

Volautomatisch laserblad– alle gangbare hellingprofielen mogelijk

Optimas PlanMatic biedt een volautomatisch mobiel systeem waarmee egalisatiewerkzaamheden veilig, snel en efficiënt kunnen worden gerealiseerd.

Leverbaar in twee basisbreedten – het werkgebied kan met behulp van de hydraulische zijkleppen en de als optie leverbare verbredingen maximaal 1,20 m breder worden gemaakt.
Het werkgebied kan worden aangepast op basis van de grootte en trekkracht van het dragende werktuig en de situatie op de bouwplaats in kwestie.

  • Basisbreedte 1,40 m
    • Werkgebied – 1,40 tot 2,00 m
    • Werkgebied – 1,70 tot 2,30 m (met 2 verbredingen à 0,15 m)
    • Werkgebied – 2,00 tot 2,60 m (met 2 verbredingen à 0,30 m)

Aansturing

Speciaal voor Optimas PlanMatic ontwikkelde software.
Er is maar één bedieningseenheid – joystick met groot display – en daarop wordt alleen de informatie getoond die relevant is voor degene die de machine bedient.
Uiterst eenvoudig te bedienen.
Er kunnen tot wel 46 instellingswaarden voor dragende werktuigen worden opgeslagen.
Met één druk op de knop kan de schuif automatisch in de nulpositie worden gezet.
Het systeem detecteert automatisch laserontvangers en ultrasone sensoren.

Standaard ingesteld op ontvangers en ultrasone sensoren van Leica, maar het systeem is ook compatibel met componenten van andere gerenommeerde fabrikanten.

Met de Optimas PlanMatic kan zowel in voorwaartse als in achterwaartse rijrichting worden geëgaliseerd. Veel gebruikers verdelen eerst vooruit rijdend het materiaal, eventueel tot in de hoeken, tot ongeveer de goede hoogte is bereikt. Daarna rijden ze achteruit om het materiaal exact op de juiste hoogte te brengen. Alle systeemcomponenten (laser, dwarshellinginstelling, ultrasoon) kunnen met elkaar worden gecombineerd.  Met de ultrasone sensor wordt de hoogte boven de bodem, randlijst of stoeprand automatisch gecontroleerd. Door de volautomatische zijkleppen hoeft er minder te worden gecorrigeerd. De egalisatieschuif kan zowel handmatig als volledig automatisch worden aangestuurd.

Typische toepassingsgebieden zijn het aanleggen van vlakke ondergronden voor wegen, parken en industrieterreinen, het egaliseren van maneges, sportterreinen en tennisbanen en het vlak maken van vloeren van hallen.

Voor meer informatie:  https://www.optimas.nl/machine/planmatic-1-4/